Missie en visie

Ik geloof dat iedereen zijn eigen kwaliteiten,  sterke punten en werkpunten kan leren zien en kan leren aanpakken. Daarin is iedereen anders en uniek. Het is de bedoeling dat ik samen met de paarden, bewustzijn creëer bij jou. Want dat is het startpunt van alles. Hoe ga je iets aanpakken als je niet weet van waar het komt? Onze maatschappij is erg oplossingsgericht, en mist daardoor de oorzaak van het probleem. Dat is waar ik, samen met de paarden, in het vizier kom. 


Ik leg geen enkele druk en er zijn geen doelen te behalen. Ik probeer je naar het 'hier en nu' te begeleiden, want leven in verleden en toekomst doen we als mens gemakkelijk. Hierdoor wordt het moeilijk om bewust te zijn van de dingen die we hier en nu doen en voelen.


Dat wil niet zeggen dat ik je niet ga uitdagen. Ik daag iedereen uit om verdere stappen te ondernemen in zijn persoonlijke 'zijn'. Dit kan moeilijke momenten met zich meebrengen, maar ook fijne momenten. Wij (de paarden en ik) zijn er om je in beide bij te staan. De paarden zijn hierin de grootste steun en ook de grootste uitdaging. 

Paarden zijn dieren die onze emoties voelen en opnemen. Dat zorgt ervoor dat ze een spiegel vormen voor ons. Hun energetische niveau is zo hoog en groot, dat wij als mens meteen door de mand vallen, hen maak je niks wijs! Dat maakt hen de perfecte coaches, omdat deze gevoelige punten veilig mogen bestaan in hun bijzijn. Paarden oordelen namelijk niet, waardoor mensen op hun gemak zijn met deze prachtige, geaarde dieren. 


Kinderen en volwassenen die hooggevoelig zijn, en/of een anderswerkend brein hebben, zijn meestal erg aangetrokken door de paarden. In een drukke wereld die hen niet begrijpt, komen ze deze dieren tegen die hen zonder woorden precies weten te vertellen wat ze nodig hebben. Moeilijk gedrag bestaat bij Helende Hoeven dan ook niet, maar wel signaalgedrag. Wat gebeurt er bij de persoon waardoor dit gedrag wordt vertoond? Hierin helpen de paarden mij om de persoon beter te begrijpen, en leert de persoon vaak zichzelf te begrijpen. 


Als het ten slotte op de paarden aankomt zet ik in op het ongedwongen omgaan met paarden op een zachte, veilige en correcte manier. De paarden zijn ijzerloos, worden bitloos gereden en worden op een zo natuurlijk mogelijke manier in kuddeverband gehouden.