Hieronder ziet u de algemene beschrijving van ons aanbod. Elke sessie is op maat per persoon.
Aarzel niet om ons te contacteren indien u vragen heeft.

Coaching met paarden

De coachings zijn individueel en  vooral gericht op kinderen tussen de 8 en 18 jaar. Toch kunnen ouders/volwassenen ook bij mij terecht. Mijn specialisaties zijn HSP/AD(H)D/ASS, diagnoses zijn hiervoor NIET nodig. Kortom gaat het over kinderen/mensen die moeilijk hun rust vinden in een te drukke wereld en zich niet begrepen voelen. Dit uit zich in dingen zoals 'moeilijk' gedrag, problemen op school, automutilatie, eetproblemen, concentratieproblemen,... 

Tijdens de coaching ga ik op maat en met een therapeutische insteek te werk. Er worden praktische oefeningen gedaan, afwisselend met een terugblik hierop en wat dit voor de persoon met zich heeft meegebracht. Concreet zet ik in op rust, ontspanning, emoties, sterktes, werkpunten, het begrijpen van zichzelf en communiceren met anderen.  Ook het energetische komt hierbij aan bod. De paarden zijn hierbij mijn 'tool', of zoals ik ze liever omchrijf, mijn 'collega's'. Het kind of de volwassene krijgt vaak kleine 'opdrachten' mee om zichzelf in het dagelijks leven comfortabeler te kunnen gaan voelen. Dit zijn dan de 'oefenmomenten' voor thuis.  

Aangezien het innerlijk werk erg confronterend en heftig kan zijn, wissel ik de coachings af met voldoende ontspanning en momentjes bij de paarden. Het is de bedoeling dat Helende Hoeven een fijne plek is die gelijk staat aan rust. Daarom wissel ik graag af tussen uitdaging en rust. Voor kinderen is dit een goede manier om paarden te leren kennen en aan zichzelf te werken op een manier waarop er geen druk op hen komt te liggen. 

 * Er wordt niet altijd met de paarden gewerkt, afhankelijk wat de persoon nodig heeft kan het ook dat er eens niet met ze word gewerkt.

* Ervaring met paarden is NIET nodig, alle info die je nodig hebt krijg je van mij.

* Voorzie gepaste kledij/schoenen die vuil mogen worden en warm genoeg zijn 
Tarief: € 55/1u

Halve stal

Dit concept betekent dat jij je 'eigen' paard krijgt hier. Hiervoor sta je dan in op het moment dat je hier bent.

VOLZET

Kampen

Elk jaar worden er kampen georganiseerd. De data voor de zomer van 2024 komen er snel aan. Je kan altijd een mail sturen om op de wachtlijst te komen voor de volgende kampen.