Lauren

Ik ben Lauren! Ik ben 29 jaar oud en ik woon sinds 3 jaar in Val-Meer. 

Op mijn 10 jaar ben ik geobsedeerd geraakt door paarden, en deze prachtige dieren zijn dan ook sinds toen de rode draad in mijn leven. Zij hebben me aangezet tot het creëren van Helende Hoeven. Ondertussen heb ik een knappe diverse kudde van 8 viervoeters, en niet te vergeten hond Max.

Ik leefde voor het ontstaan van Helende Hoeven in 2021  het 'maatschappelijke' leven, en dit kan je wel letterlijk nemen. Ik studeerde voor maatschappelijk werker en werkte dan ook een aantal jaren op het OCMW. 

Al op heel jonge leeftijd voelde ik mezelf 'anders'. Ik snapte niet hoe mensen in de maatschappij leefden, en waarom ze dat zo deden (huisje, tuintje, boompje, ...). Ik werd helemaal niet gelukkig van dit idee, en hoe ouder ik werd, hoe minder gelukkig ik ervan werd. 

Ik geraakte al heel snel in een burn-out in mijn 9-5 job bij het OCMW. Ik merkte aan alles dat dit niet het leven was dat ik wilde. Er werd op dat moment ook een dubbele diagnose vastgesteld bij mij: AD(H)D & ASS. Plots vielen heel wat puzzelstukjes op zijn plaats!

Ik verdiepte me (en nog steeds) in het energetische, het hooggevoelige, het anderswerkende brein, en in het luisteren naar mijn lichaam. 

Ik ben op dagelijkse basis hiermee bezig, en ondertussen is het mijn missie geworden om samen met mijn paarden, andere mensen en kinderen bewust te maken van zichzelf.

Ik specialiseer me in mijn eigen diagnoses, maar ik kijk verder dan dat. Elk kind/mens is anders. Maar we hebben één ding gemeen: In een maatschappij zoals deze is het steeds moeilijker om stil te staan bij wie we echt zijn en wat we echt nodig hebben om te functioneren.

En net daar zet ik op in. Elke dag opnieuw. Ik bied een veilige, rustige omgeving waar de noden en behoeften op de eerste plaats komen. Van daar werken we samen verder naar een comfortabele manier om te functioneren in het dagelijks leven. 

Ik zeg het meestal zo: 'samen zorgen we ervoor dat je kan meespelen in het toneel, maar wel met je eigen poppenkast.'